Чуднівська громада

Житомирська область

День пам’яті героїв Крут: Крути – бій за майбутнє

Дата: 29.01.2024 16:11
Кількість переглядів: 157

Фото без опису

 29 січня в Україні відзначають 106  річницю бою під Крутами, який для українського народу став символом патріотизму, стійкості та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Бій під Крутами - незгасаючий  приклад героїзму для всіх, хто став до бою на захист від сучасної російської збройної агресії, завершуючи на даному відрізку історії справу крутянців щодо утвердження України у своїй державності.

   Незаперечна історична вага подій під Крутами в тому, що українські юнаки ціною власного життя зупинили на чотири дні наступ більшовиків на Київ і тим дали змогу владі УНР розгромити повстання російської п’ятої колони під назвою «повстання на заводі Арсенал».  У той час в Бресті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четвертого союзу щодо мирного договору, який було підписано 9 лютого 1918 року. Цей документ визнав незалежність Української Народної Республіки і став підставою для надання військової допомоги Україні у відбитті більшовистської навали.

    Про це є можливість дізнатися більш детально завдяки історичним розвідкам,  із тематичної експозиції на абонементі Чуднівської міської  бібліотеки «Понад Крутами вічність у сурми сурмить» (фойє бібліотеки), участі в акції-головоломці «Слово, яке визначає подвиг крутянців» (абонемент 5-9 класів), з книжкових викладів «Нам не забути пам’ять Крут» (абонемент для дорослих), «Подвиг і трагедія Крут (В.Коровинецька бібліотека), «Крути: історичний екскурс» (бібліотечний пункт с. Тютюнники). 

  Пізнавальний  та ілюстративний  захід для учнів 1-В класу Чуднівського ліцею (класний керівник Олена Гайдаманчук) під назвою «Крути» бібліотекар абонементів 1-4, 5-9 класів Людмила Процюк провела у доступній для розуміння молодших школярів формі напередодні. Символічну свічку пам’яті діти виготовили власноруч із запропонованих заготовок, і створили разом наочну асоціацію: подвиг, героїзм, пам’ять, вічність, любов, патріотизм.

Разом - це Крути, наша героїчна історія і слава.  І тоді, і тепер ціна свободи зважується кров’ю кращих представників українського народу. Пам'ятаймо про це кожної хвилини!

Чуднівська міська бібліотека

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь