Чуднівська громада

Житомирська область

До 1 січня 2025 року всі власники паїв повинні оформити право власності на свої земельні ділянки. Якщо людина право власності не оформить, то землі перейдуть до комунальної власності.

Дата: 30.01.2024 12:34
Кількість переглядів: 553

     Відповідно до статті 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» визначено, що в разі, якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки.

Фото без опису

 

Отже що це означає🤔?
Якщо до 1 січня 2025‼️ року власник невитребуваної земельної ділянки (паю) не оформив право власності на неї (тобто на руках є «СЕРТИФІКАТ НА ПРАВО НА ЗЕМЕЛЬНУ ЧАСТКУ (ПАЙ)», він вважається таким, що відмовився‼️ від одержання земельної ділянки і вона переходить у власність громади.

 

Що робити, аби реалізувати свої права власника сертифіката на земельну частку (пай), та оформити право власності на землю? Алгоритм наступний:

- звернутися до центру надання адміністративних послуг з відповідною заявою про надання дозволу на виготовлення «Технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)»;

- звернутись до землевпорядної організації, щоб розробити проектну документацію із землеустрою та здійснити реєстрацію земельної ділянки в Державному земельному кадастрі;

- звернутись до центру надання адміністративних послуг, щоб затвердити розроблену проектну документацію із землеустрою;

- звернутись до реєстратора речових прав або нотаріуса для проведення державної реєстрації права власності на сформовану земельну ділянку. Результат - витяг про реєстрацію права власності на земельну ділянку.

 

Якщо ж право на земельну частку (пай) і відповідний сертифікат належить померлій особі, таке право необхідно спочатку успадкувати. В такому разі слід звернутися із відповідним сертифікатом та свідоцтвом про смерть власника сертифікату до нотаріуса для отримання свідоцтва про право на спадщину на земельну частку (пай). Із таким свідоцтвом та сертифікатом спадкоємець повинен звернутись до органу місцевого самоврядування, на території якої розташована земельна частка (пай), та виконати дії, які вказані вище у наведеному алгоритмі.

 

Відділ містобудування, архітектури, земельних відносин та екології

Чуднівської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь