Чуднівська громада

Житомирська область

Завершення проєкту “Про.Спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей” у Чуднівській, Вільшанській та Краснопільській громадах.

Дата: 12.02.2024 15:14
Кількість переглядів: 239

“Про.Спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей” — проєкт, що спрямований на розвиток та підтримку освітян у  громадах в період кризи задля створення безпечного та сприятливого середовища для навчання дітей. Реалізовується проєкт ГО Центр інноваційної освіти «Про.Світ».

Цілі проєкту:

  • підтримка адміністрацій закладів загальної середньої освіти і
  • представників місцевих органів влади під час війни та у відновленні після війни;
  • формування навичок безпечної поведінки під час війни в учасників освітнього процесу через впровадження міжнародного досвіду в громади;
  • створення та підтримка мережі менеджерів освіти для обміну досвідом та поширення дієвих практик управління освітою.

Вказаний проєкт розпочався навесні 2023 року з відбору та інтенсивної підготовки до реалізації навчальної програми для педагогів «Безпечна громада» тренера Левків Сергія Петровича, директора Чуднівської гімназії та ко-тренера Павлюк Олени Валеріївни, директора Чуднівського інклюзивної ресурсного центру, які мали впроваджувати ініціативу в громадах та навчити педагогів-колег.

Фото без описуФото без описуДалі, шляхом конкурсного відбору було відібрано 24 педагогічні працівники з 13 навчальних закладів трьох громад: Чуднівської, Вільшанської, Краснопільської. Для цих педагогів, серед яких були заступники директорів, вчителі, психологи, було проведено чотири тренінгових заняття. В ході цих заходів педагоги створили команду однодумців, ділилися досвідом, розглянули різні аспекти фізичної, психологічної, інформаційної безпеки та отримали практичні навички, які стосуються створення безпечного та сприятливого середовища для навчання дітей. Цікаво та з користю провели час і отримали масу приємних вражень.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуНаступним етапом реалізації проєтку стало впровадження педагогами отриманих знань та умінь у своїх закладах освіти. Проведення тренінгу та симуляційної гри «Освітня екосистема» для колег, учнів та отримання свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуДелегація освітян від вказаних трьох громад взяла участь у регіональному форумі «Безпечна освітня екосистема громади» присвяченому питанням безпеки дітей, який відбувся на базі Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Під час зустрічі освітяни познайомилися з експертами в галузі безпеки, дізналися про міжнародний досвід і обмінялися власними успішними практиками.

Фото без описуНаприкінці листопада 2023 року в Києві відбувся Всеукраїнський форум «Сьогодні заради майбутнього» присвячений питанням безпеки в освіті. У фокусі уваги учасників заходу була освіта у воєнний і післявоєнний час. Спікерами форуму були заступники міністра освіти та внутрішніх справ, освітній омбудсмен та інші відомі особи. На цей захід з’їхалися освітяни з усієї України. На форумі були присутні і наші педагоги.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуНещодавно всі 13 закладів освіти з Чуднівської, Вільшанської та Краснопільської громад, представники яких брали участь у проекті, отримали навчально-методичні комплекти до яких увійшли дидактичні ігри та методичні посібники “Про.Безпеку: безпечна освітня екосистема громади”. Найближчим часом ці заклади освіти отримають додаткові методичні матеріали за участь у проєкті.

Фото без описуФото без описуОкрім того, такі ж методичні посібники, за активне сприяння у реалізації проєкту “Про.Спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей”,  отримали начальники відділів освіти та голови Чуднівської, Вільшанської та Краснопільської громад.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь