Чуднівська громада

Житомирська область

Національний мультипредметний тест (НМТ) у 2024 році

Дата: 19.02.2024 15:17
Кількість переглядів: 118

Фото без опису 

Національний мультипредметний тест (НМТ) у 2024 році заплановано провести протягом 14 травня – 19 липня. Такий період визначений наказом Міністерства освіти і науки України від 29 грудня 2023 року № 1581 «Деякі питання проведення у  2024 році національного мультипредметного тесту». Зазначеним наказом затверджено перелік навчальних предметів, із яких відбудеться тестування. Також передбачено, що НМТ містить два блоки: основний, до якого увійдуть три обовязкові навчальні предмети, і додатковий, що міститиме завдання з одного навчального предмета на вибір. Обовязкові – українська мова, математика та історія України, на вибір – українська література, іноземна мова, біологія,  фізика, хімія та географія.

        Для кожного учасника тестування буде проходити  в один день у два етапи. Під час першого етапу, який триватиме 120 хвилин, потрібно буде виконати завдання з української мови і математики, а під час другого, теж тривалістю 120 хвилин, –  з історії України та навчального предмета на вибір, вказаного під час реєстрації для участі у НМТ. Між етапами буде 20-хвилинна перерва.

       Наказом МОН України від 21.12.2023 року № 1547 (із змінами і доповненнями, внесеними наказом МОН України від 8 січня 2024 року № 11), затверджено Порядок проведення національного мультипредметного тесту, який набув чинності з 13 лютого 2024 року.

       Українським центром оцінювання якості освіти  наказами від 24.01.2024 року      № 4, № 5 затверджено загальні характеристики предметних тестів основного й додаткового блоків НМТ 2024 року та схеми нарахування балів за виконання їх завдань.

        Метою проведення НМТ є забезпечення рівного доступу до фахової передвищої та вищої освіти в умовах воєнного стану. Участь у НМТ є безкоштовною. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь