Чуднівська громада

Житомирська область

В рамках відзначення 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулось нагородження учасників щорічного конкурсу авторської поезії «Поетична весна»

Дата: 11.03.2024 15:31
Кількість переглядів: 151

У суботу, 9 березня, у Чуднівському міському будинку культури у день народження Тараса Григоровича Шевченка відбулось нагородження учасників конкурсу авторської поезії «Поетична весна».

Метою конкурсу є активізація творчого життя громади, пошук, виявлення і розкриття творчо обдарованих особистостей, розвиток літературних здібностей підлітків та молоді, формування почуття патріотизму громадян, прищеплення любові та поваги до рідного краю.

Фото без опису

  Загалом свої авторські роботи представили 10 конкурсантів різної вікової категорії з Чуднівської громади. За умовами конкурсу обмежень щодо тематики поезії не було. Серед робіт була присутня як патріотка, так і лірика. Кожен представлений конкурсантами вірш особливий та зворушливий.

Фото без опису

  За результатами голосування журі було визначено два переможця, ними стали Тетяна Смоляк з с. Дідківці і її вірш «Лист до мами», та Вікторія Передрій з с. Бабушки з віршем «Лиш ти і я».

 Почесне ІІ-ге місце здобула Катерина Поліщук («Народжена у жовтні..») з Чуднова та ІІІ-тє місце – Світлана Олексюк з с. Стовпів («Тато»).

Фото без опису

 Під час нагородження начальник відділу культури, молоді та спорту Людмила Кучмій вручила усім учасникам конкурсу дипломи та пам’ятні подарунки, а переможцям - кубки. (Уся поезія переможців та всіх конкурсантів буде опубліковано згодом).

Фото без опису

Цього дня учасники заходу вшановували память видатного поета, письменника, геніального митця, художника, великого Кобзаря, покладаючи квіти до підніжжя памятника Т.Г. Шевченка.

На сцені аматори та гуртківці Чуднівського міського будинку культури різнопланово виконували твори Тараса Шевченка та продемонстрували літературно-музичну композицію.

Всі охочі мали змогу переглянути книжкову експозицію Чуднівської міської бібліотеки «Кобзар» - друга Біблія Українців».

Фото без опису

Минають століття, а геній Кобзаря продовжує надихати, єднати українців в усіх куточках світу. Шевченкове ж «Борітеся – поборете» актуальне як ніколи і сьогодні, коли Україна захищає свою свободу та незалежність від російських агресорів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь