Чуднівська громада

Житомирська область

Стерилізація безпритульних і домашніх тварин у громаді

Дата: 24.04.2024 16:08
Кількість переглядів: 116

Фото без описуУ всьому світі стерилізація – це один із ключових інструментів для гуманного контролю чисельності безпритульних тварин. Безконтрольне розмноження котів та собак на вулиці – основна причина збільшення кількості безпритульних. Тож без масової стерилізації цю проблему не вирішити. На жаль, домашні тварини теж іноді поповнюють чисельність безпритульних через безвідповідальність їхніх власників, тому важливо стерилізувати всіх тварин: як домашніх, так і вуличних.

Наразі, коли у країні йде війна, кожен працює на своєму фронті💪 щоб зменшити кількість безпритульних тварин і наблизитись до цивілізованого світу не на часі забувати про найважливіший і єдиний спосіб боротьби з появою нових безпритульних котів та собак. Волонтери та зоозахисники роблять все можливе, щоб ситуація з бездомними тваринами не сягала катастрофічних масштабів.

У 2023 році стерилізація безпритульних тварин у громаді проводилася за кошти міського бюджету згідно "Програми запобігання бездомного утримання та розмноження безпритульних тварин на території Чуднівської територіальної громади на 2023-2024 роки".  

16-17 квітня  зооволонтер Людмила Флейтух   запросила до нашої громади Благодійну організацію  «STERILIZATION UA», яка провела благодійну акцію з безкоштовної стерилізації. Перевага надавалась безпритульним тваринам, яких доставили волонтери, пенсіонерам, котрі фінансово не можуть дозволити собі стерилізацію тварин та переселенцям.  Броніслав Рогов надав приміщення для тимчасового пункту стерилізації тварин. В одній з кімнат облаштували операційну і успішно стерилізували понад 40 котиків та песиків. Ініціаторами актуального заходу стали депутат міської ради Людмила Зотько та зооволонтери Людмила Флейтух, Світлана Осіпова та Світлана Лиманець.

Фото без опису

"З початком війни для України гостро постала питання безпритульних тварин. Адже після 24-го лютого сотні тисяч тварин залишилися покинутими на вулицях міст. Це дало поштовх до збільшення популяції безпритульних котів та собак по всій  країні. Тому стерилізація - це найгуманніший метод регуляції чисельності безпритульних тварин. Сприятливо впливає на здоров'я та подовжує життя, рятує ненароджених кошенят та цуценят від жахливої смерті від вірусів, голоду, коліс автомобілів, жорстокості людей", — розповів лікар ветеринарної медицини Олександр Назаришинко.

Таку акцію чуднівські зоозахисники організували вперше. Але, кажуть, що надалі братимуть участь.


     Довідково

Мета проєкту благодійної організації "STERILIZATION UA" - Україна без безпритульних тварин та привчити людей відповідально ставитись до братів менших.

Благодійна організація "STERILIZATION UA" існує виключно на пожертви благодійників.  

Кожен з нас може допомогти безпритульним тваринам вижити та взяти участь фінансово в житті проекту.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ПЕРЕРАХУВАНЬ БО "STERILIZATION UA":

💳 send.monobank.ua/jar/248TrRTAMh

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь