Чуднівська громада

Житомирська область

Зустріч з мамами загиблих воїнів

Дата: 11.07.2024 09:28
Кількість переглядів: 230

Нещодавно в приміщенні Центру надання адміністративних послуг Чуднівської міської ради в рамках роботи ветеранського (хабу) простору відбулася зустріч з родинами загиблих воїнів Чуднівської та Вільшанської  громад, яка була ініційована рідними полеглих Героїв. Попри свіжі і болючі ще рани від втрати  синів, чоловіків, понад 30 мам та дружин відгукнулися, доєдналися та прийшли поспілкуватися.

Головною метою зустрічі було знайомство матерів, яких об’єднує спільне горе. Хотілося  подарувати частинку тепла та показати, що вони не самотні у своїй біді. Говорили тепло і неформально, щиро і відверто, про наболіле.

На початку заходу отець Степан Вавричин настоятель парафії св. Архистратига Михаїла Української Греко-Католицької церкви в місті Чуднові    звернувся до усіх присутніх зі словами  підтримки та молитви.

Вже не в перше налагоджена співпраця із комунальними установами громади, а саме:  Чуднівським міським будинком культури (Аліна СВІДАН), які  подарували українську  пісню під чарівну мелодію бандури від Оксани ІЛЬНІЦЬКОЇ та Центром дитячої творчості (Галина ЛИСАК та Людмила ЄГОРОВА), які презентували  майстер клас «Українські ляльки-мотанки». 

В рамках заключного меморандуму про співпрацю між Бердичівським місцевим центром з надання безоплатної правової допомоги та Центром надання соціальних послуг Чуднівської міської ради  Катериною ЛУЩИК запропоновано надання безкоштовних консультацій та проведення просвітницьких заходів для  військовослужбовців, ветеранів війни,  членів сімей захисників та захисниць України.

В рамках реалізації в громаді Всеукраїнської програми ментального здоров’я  «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, програми, яка має на меті допомогти українцям знайти внутрішнє джерело сили, щоб пережити кризові ситуації, подолати біль та тривоги, організатор «Жіночого клубу м.Чуднів»  Альона ЗАГАН поспілкувалася  з мамами та дала важливі фахові поради про те, як знайти в собі сили жити далі після важкої втрати.

На завершення зустрічі було вирішено організовувати такі неформальні спілкування й далі. У колі жінок, які пережили подібне горе буде легше відкритися,  поговорити про свій біль і психоемоційний стан, а не замикатися в собі. Дякуємо  за те, що відгукнулися   і прийшли на зустріч.

Центр надання соціальних послуг 
         Чуднівської міської ради

Фото без опису

 

                                                                      



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь