Чуднівська громада

Житомирська область

Дует «Любисток» Чуднівського міського будинку культури взяв участь у Всеукраїнському конкурсі автентичного співу «Животоки» у м. Звягель

Дата: 30.07.2024 12:03
Кількість переглядів: 160

В межах відзначення «Лесиних джерел» 27 липня 2024 року у місті Звягель відбувся ХХІІІ Всеукраїнський конкурс автентичного співу «Животоки».

Метою конкурсу є збереження та популяризація справжньої першоджерельної народної творчості за походженням матеріалу, збереження традицій виконання українських народних пісень в автентичній давній манері, популяризація традиційного одягу, виховання у молоді поваги, пошани, інтересу до народних традицій, звичаїв, української національної культури та духовної спадщини народу, формування національної свідомості та патріотичного виховання.

В конкурсній програмі взяли участь 35 колективів з Житомирської, Вінницької, Полтавської, Рівненської та Чернігівської областей України. Всі конкурсанти підготували програми виступів відповідно до Положення про ХХІІІ Всеукраїнський конкурс автентичного співу «Животоки», показали високий рівень виконання українських народних пісень, мовний діалект, артистичність, народне вбрання та сценічну культуру.

Чуднівську громаду представляв дует «Любисток» Чуднівського міського будинку культури у складі Людмили Ольшанської та Оксани Осінської, які продемонстрували чудове виконання українських народних пісень. 

В умовах повномасштабного вторгнення росії так важливо берегти нашу українську культуру, яку ворог так ретельно нині намагається знищити, понівечити, сплюндрувати. Адже намагаючись позбавити нас нашої культури, історії, мови, він хоче позбавити нас нашої ідентичності, хоче підкорити й асимілювати.  Ми повинні берегти наші традиції й передавати їх новим поколінням.

Вітаємо наших виконавців бажаємо їм успіхів, невичерпного джерела натхнення, нових творчих здобутків.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь