Чуднівська громада

Житомирська область

Звернення заступника начальника Головного управління ДСНС в області щодо ситуації із кількістю трагедій на водних об’єктах

Дата: 15.08.2024 13:18
Кількість переглядів: 151

Шановні добродії! Ситуація, що склалася в області із кількістю трагедій на водних об’єктах, змушує звернутися до вас. За інформацією, що надходить по лінії 101, від початку літа на водоймах області загинуло вже 20 людей, серед яких 2 дитини. За весь минулорічний купальний сезон потонуло 19 осіб, серед них 3 дітей.

Один із нещасних випадків цього літа стався у с. Борятин Романівської територіальної громади, де під час відпочинку на водоймі почали тонути одразу дві дівчини. Одній вдалося врятуватися, інша, на жаль, загинула.

Слід констатувати, що трагедії траплялися в усіх районах області. В основному нещасні випадки ставалися у місцях саме стихійного відпочинку населення, які не передбачені для купання, там не обстежено дно водної акваторії і там немає сезонних рятувальних постів.

Можна виділити основні причини загибелі людей на воді, зокрема це купання у невстановлених місцях, відпочинок на воді у стані алкогольного сп’яніння, спроба переплисти водойму або запливи на значну відстань від берега, а також залишені без нагляду діти.

Для того, щоб уникнути трагедій вкотре закликаю вас бути вкрай обережними під час відпочинку біля води: завжди адекватно оцінюйте свої фізичні можливості, обирайте лише пристосовані для купання місця, не запливайте надто далеко, особливо у незнайомих водоймах та ніколи не плавайте наодинці! Пам'ятайте, що алкоголь – це табу, адже переважна більшість трагедій трапляється саме в ситуації, коли спочатку на березі розпивають спиртні напої, а потім вирушають у воду, І ні в якому разі не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати воднів об’єкти!

 

Головне управління

ДСНС України у Житомирській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь